Generatiemanagement: de opvolgers gecontroleerd in stelling brengen.

Generatiemanagement: jouw familiebedrijf naar een volgende generatie

Wanneer de oprichter of 2e generatie van het familiebedrijf, met het idee speelt om het roer (op termijn) uit handen te gaan geven, kan gekozen worden uit een aantal opties binnen Generatiemanagement:

  1. De volgende generatie binnen de familie
  2. Verkoop aan zittend management (MBO)
  3. Verkoop aan externen (MBI)

Alle drie de opties kennen hun eigen dynamiek met specifiek kenmerken als het gaat om de financiële en organisatorische kant van de overname. Een belangrijk aspect blijft altijd de cultuur en de mens in de organisatie. Gebruik maken van de cultuur en de mensen in hun kracht zetten, blijft cruciaal voor het succes van de volgende generatie bij een opvolging. De meeste opvolgtrajecten stranden omdat daar te weinig aandacht voor is geweest.

Gersen Donners en Partners kunnen u ondersteunen bij de uitvoering van de opvolging wanneer de cultuur in uw bedrijf en de mensen in uw organisatie u veel waard zijn. Wij hebben ervaren dat wanneer de volgende generatie de mensen meeneemt in de transitie en voldoende aandacht geeft aan die o zo belangrijke cultuur van het bedrijf, dit de kans op slagen aanzienlijk vergroot.

Gersen Donners & Partners | Symbol Blue

Familiebedrijven naar een volgende generatie (binnen de familie)

Wanneer zoon(s) en/of dochter(s) het stokje overnemen, gebeurt dat geleidelijk. Er komt geen moment van oud en nieuw. Deze geleidelijkheid maakt het comfortabel enerzijds, maar ook spannend anderzijds. Want hoe gaat de oud ondernemer gecontroleerd loslaten en de nieuwe ondernemer gecontroleerd vastpakken? Dit is een veel voorkomende uitdaging, zeker met in acht name van de familie-, bedrijfs- en eigendomsbelangen.

Gersen Donners en Partners ondersteunen bij het proces van overdracht. Zo werken we samen met jou om er voor te zorgen dat generatiemanagement bij jouw bedrijf effectief ingezet kan worden. Onder andere ligt onze expertise in ondersteuning door training en mentoring op het vlak van communicatie en aansturing. De dynamieken in het familiebedrijf respecteren we en gebruiken we om de medewerkers en leidinggevenden in hun kracht te zetten. We beginnen met een uitgebreide schets en maken samen met de belanghebbenden een plan van aanpak. Ondersteunen met de Uitvoering en blijven een klankbord voor oud en nieuw ondernemer. De SPOUK® methodiek noemen we dat.

SPOUK Methodiek van Gersen Donners & Partners

Familiebedrijven naar een volgende generatie (MBO)

Bij MBO voltrekt zich eigenlijk hetzelfde proces als bij opvolging binnen de familie. Een bedrijfsleider bijvoorbeeld wil graag het bedrijf overnemen. De familie wil of kan niet. Hij of zij wel. Ook hier is sprake van een gefaseerde overdracht in veel gevallen. Ook hier is het zaak dat de oud ondernemer gecontroleerd loslaat, zodat de opvolger gecontroleerd kan vastpakken.

Wanneer is het moment daar om volledig los te laten en vast te pakken? Is de opvolger voldoende opgelijnd en ontwikkeld in zijn of haar vaardigheden om de business te runnen? Gaat de opvolger daarna rücksichtslos los of gefaseerd? Allemaal vragen die in veel gevallen goed begeleid kunnen worden door iemand van buitenaf die met een helder en onbevooroordeelde blik feedback kan geven. Waardevolle feedback en kan ondersteunen bij de uitvoering van het overdracht plan.

Er is hier altijd sprake van hoge mate van maatwerk. Ieder familiebedrijf is anders en behoeft een andere aanpak en dus ook begeleiding. Ook daar kan Gersen Donners en Partners u in ondersteunen.

SPOUK Methodiek van Gersen Donners & Partners: de S van Schets

Familiebedrijven naar een volgende generatie (MBI)

Zit je familiebedrijf in een transitie van ondernemer naar een opvolger buiten je bedrijf (MBI), dan gaan allerlei dynamieken gedurende langere tijd spelen binnen de organisatie. Allereerst komen natuurlijk de harde kanten van de overname aan bod. Financieel, fiscaal, economisch. Een belangrijk aspect bij overnames sneeuwt nogal eens onder bij overnames en dat is de cultuur en de mensen binnen het familiebedrijf. De harde noten zijn gekraakt, de boodschap op werkvloer is aangekomen en dan…….

Dan komt de toegevoegde waarde van Gersen Donners en Partners aan het licht: wij zorgen voor het generatiemanagement. Bij het loslaten van de oud ondernemer en het overpakken van de opvolgers is cultuurbewaking en de communicatie met mensen cruciaal voor een goede start en gezonde doorgroei. Gersen Donners en Partners nemen niet over. Zij Ondersteunen u wél in de Uitvoering van het transitieproces, waarbij cultuur en mensen niet alleen in hun waarde gelaten worden, maar zelfs in hun kracht gezet.

Hoe we dat doen? Onze SPOUK® methodiek staat voor een gedegen werkwijze met aandacht voor de mensen in uw (nieuwe) organisatie.  Die mensen maken we beter. De bedrijfscultuur sterker.

SPOUK Methodiek van Gersen Donners & Partners: de OU van Ondersteuning in de Uitvoering

Interesse in het vergroten van de succesratio van de volgende generatie?

Interesse in wat de SPOUK® methodiek voor jou kan betekenen?

Direct contact